top of page

VERWARMEN

In de koude maanden zit u er graag warmpjes bij. Multitechniek voorziet u graag van advies en vakmanschap bij het kopen en laten installeren van een nieuw CV-syteem. Hoe werkt centrale verwarming?

 

Hoe hoog moet de druk zijn in mijn ketel?

 

De diverse componenten in een moderne ketel hebben een bepaalde druk nodig voor een goede werking. De vereiste waterdruk van iedere cv ketel ligt tussen 1,5 en 2 bar.

Als de druk lager is, wordt het water niet goed rondgepompt. Als de druk onder de 1 bar komt, loopt u risico op schade aan de pomp. Een druk boven 2 bar zorgt voor snellere slijtage en bij een stijging richting 3 bar bestaat de kans op bezwijkende leidingen met grote waterschade tot gevolg.

 

Ontluchten en bijvullen

Bij een te hoge waterdruk kunt u de radiatoren ontluchten. Klik hier voor een handleiding bij het ontluchten van uw systeem.

 

Een te lage druk lost u op door het water in het systeem bij te vullen. Voor een stappenplan voor het bijvullen van de installatie klikt u hier

 

 

Multitechniek en het milieu - Verwarming

Multitechniek heeft milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan en is altijd op zoek naar oplossingen die uitblinken in duurzaamheid. Onze kennis en ervaring in deze discipline delen wij graag met u. Hoe realiseert Multitechniek duurzame verwarming?

 

Warmtepomp
Een verwarmingsmethode die de laatste jaren in de lift zit, is de warmtepomp. Met de energie die deze pomp uit het grondwater haalt, verwarmt u uw huis. Dit kan, mits de installatie goed geïnstalleerd is, tot een rendement van 600 % leiden. Deze methode wordt voornamelijk ingezet bij nieuwbouw, maar is ook mogelijk bij renovatie.


Andere soorten verwarming
Ook voor wie niet geïnteresseerd is in het warmtepompsysteem, heeft Multitechniek ruim voldoende kennis van andere soorten verwarming om u van passend advies te voorzien. Iedere verwarmingsmethode heeft zijn voor- en nadelen. Zo biedt bijvoorbeeld een open haard direct warmte en is tevens erg gezellig, maar de hoeveelheid energie (lees: warmte) die verloren gaat is enorm. Ook heeft de rook die hiermee vrijkomt een negatieve invloed op de buitenlucht. Als u toch een gezellige warmtebron in uw woning wilt, is een speksteenkachel misschien wel iets voor u. Speksteen is een natuursteen met de eigenschap om warmte snel op te nemen en voor langere tijd uit te blijven stralen. Zo heeft u de gezelligheid van een open haard en het rendement en de lage uitstoot van bijvoorbeeld centrale verwarming. Hieronder ziet u een overzicht van mogelijke verwarmingsbronnen en bijbehorend rendement. Dit rendement is gebaseerd op de ideale situatie en gaat uit van de juiste installatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem eens een kijkje op duurzaamthuis.nl. Hier vindt u tips en informatie over energiebesparing en milieuvriendelijkheid in en rondom uw woning.

Merken
Multitechniek legt zich niet vast aan één leverancier en kan daarom alle merken leveren. We bieden het merk en type dat we in samenspraak met u het meest geschikt vinden voor uw huis, kantoor of praktijkruimte. Zo installeren wij vaak ketels van Remeha, maar ook met Nefit en Vaillant hebben wij veel ervaring.

Onze diensten

Advies

Multitechniek levert maatwerk voor iedere situatie en gaat daarom graag met u in gesprek over uw mogelijkheden en de eisen die u stelt aan uw verwarmingsinstallatie. Wij delen onze kennis over verschillende CV-ketels. Niet alleen het merk of het type doet er in dat geval toe.

Om te bepalen welke CV-ketel het beste bij uw situatie past, dienen de volgende vragen gesteld te worden:

 

  • Hoe groot is de installatie? (Hoeveel radiatoren, oppervlakte te verwarmen ruimte)

  • Hoe frequent wordt het systeem gebruikt? (dagelijks, wekelijks of slechts zelden)

  • Welke voorzieningen zijn al aanwezig? (Watertoevoer, stroomvoorziening)

 

Installatie
Nadat is bepaald wat voor u de meest geschikte CV-ketel is, ontvangt u een offerte waarbij installatie van de nieuwe ketel en demontage en afvoer van de oude ketel is inbegrepen. Samen met onze monteur bepaalt u de dag van montage, waarbij u o.a. uitleg krijgt over het gebruik van de nieuwe ketel. Onze monteur vertrekt pas als u tevreden bent en de installatie optimaal werkt.

 

Onderhoud

Goed onderhoud is essentieel voor een goed werkend systeem. Multitechniek biedt u de mogelijkheid een onderhoudsovereenkomst af te sluiten, om verzekerd te zijn van een goed onderhouden installatie. U kunt kiezen uit drie soorten onderhoudsovereenkomst:

 

- Simpel 

 

- Uitgebreid

 

- Compleet

 

Ook is het mogelijk een combi-overeenkomst te sluiten, waarmee u verzekerd bent van onderhoud aan zowel uw cv- als aircosysteem.

 

 

Heeft u interesse in één van onze diensten op het gebied van verwarming, of heeft u vragen of opmerkingen?

Vul het contactformulier in op de contactpagina. Vermeld bij het onderwerp het woord 'verwarming'. Wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.

bottom of page