top of page

KOELEN

Het onvoorspelbare weer in Nederland maakt airconditioning in huis en op het werk bijna onmisbaar en is dan ook meer regel dan uitzondering in de meeste Nederlandse woningen en kantoorpanden. Multitechniek verzorgt voor particulieren en bedrijven de installatie en het onderhoud van airconditioning. Hoe werkt airconditioning?

Multitechniek en het milieu - Airco

Multitechniek heeft milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan en is altijd op zoek naar oplossingen die uitblinken in duurzaamheid. Onze kennis en ervaring in deze discipline delen wij graag met u. Hoe realiseert Multitechniek duurzame koeling?

Koelmiddel
In de afgelopen jaren zijn de gebruikte vloeistoffen zodanig ontwikkeld, dat ze niet meer schadelijk zijn voor het milieu. De meestgebruikte koelmiddelen (R134A, R407C en R410A) zijn niet giftig, brandbaar of explosief. Ook zijn ze reukloos en tasten ze de ozonlaag niet aan. Daarbij komt dat de vloeistof circuleert in een gesloten systeem, waarover onze monteurs bij inbedrijfstelling een lekdichtheidsrapport dienen op te stellen.

 

Energielabel

Tevens is er tegenwoordig het energielabel. Multitechniek BV gaat hier zeer bewust mee om en levert bij voorkeur apparaten met minimaal energielabel A.

Neem eens een kijkje op duurzaamthuis.nl. Hier vindt u tips en informatie over energiebesparing en milieuvriendelijkheid in en rondom uw woning.

Systemen

Het single split systeem

Het single split systeem bevat één binnen- en buitendeel. Het binnendeel wordt in de te koelen ruimte bevestigd. Het buitendeel wordt aan de muur, op het balkon of op het platte dak geplaatst. Beide delen worden met elkaar verbonden door leidingen die via een muurdoorvoer van binnen naar buiten worden gebracht.
 

Het multi split systeem

Het multi split systeem bestaat uit meerdere binnendelen die verbonden zijn aan één buitendeel. Dit zorgt voor economische, installatietechnische en esthetische (slechts één buitendeel) voordelen. Het is bij dit systeem bovendien mogelijk om later een uitbreiding te realiseren.

 

Onze diensten

Aankoopadvies

Welk aircosysteem u aanschaft dient zorgvuldig te worden overdacht, zodat u het systeem kiest dat het beste bij uw situatie past. Multitechniek ondersteunt u graag bij deze keuze en biedt u gepast advies. De volgende vragen worden hierbij in overweging genomen:

 

  • Hoeveel ruimtes dienen gekoeld te worden? (Single split of multi split)

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? (Vermogen laag of hoger)

  • Welke mogelijkheden moet het systeem bieden? (Koelen, verwarmen, ventileren en/of ontvochtigen)

  • Welke bevestigingsmethode is gewenst? (Cassette- of wandunit)

             

Uiteraard wordt u actief betrokken bij dit proces en bent u uiteindelijk eindverantwoordelijk. Wij gaan op zoek om u te verzekeren van de beste prijs/kwaliteit- verhouding. Multitechniek BV is niet gebonden aan vaste leveranciers en is zodoende in staat u altijd scherpe prijzen te bieden.

 

Installatie
Als u het meest geschikte systeem heeft gevonden en aangeschaft, neemt Multitechniek ook de installatie en inbedrijfstelling voor haar rekening. Wij zorgen voor een optimaal werkend systeem, waarbij we tijdens de installatie rekening houden met uw situatie. We gaan met u in overleg over het moment en de duur van de installatie. Uiteraard hopen wij het systeem zo spoedig mogelijk in werking te zetten, maar kwaliteit heeft bij ons prioriteit. 

 

Onderhoud

Naast aankoopadvies en installatie biedt Multitechniek ook de mogelijkheid tot het afsluiten van een onderhoudscontract. Met deze overeenkomst verzekeren wij u van minimaal één onderhoudsbeurt per jaar, waarbij we het gehele systeem schoonmaken en bijvullen, zodat het weer optimaal rendeert. Zo voorkomt u onnodige kosten die worden veroorzaakt door lagere efficientie van het systeem. Het onderhoudscontract biedt ook andere voordelen, zoals garantie op onderdelen.

 

Heeft u interesse in één van onze diensten op het gebied van airconditioning, of heeft u vragen of opmerkingen?

Vul het contactformulier in op de contactpagina. Vermeld bij het onderwerp het woord 'airco'. Wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.

bottom of page