top of page

DUURZAAMHEID

Multitechniek is erg actief op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. We zijn uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaatbeheersing. Op deze pagina vindt u de diensten die Multitechniek aanbiedt op het gebied van duurzaamheid.

Zonne-energie

Multitechniek voorziet u graag van advies op het gebied van zonne-energie. Waarom zonne-energie?

Kijk hieronder hoe tevreden dit stel is met de keuze om zonnepanelen aan te schaffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Multitechniek en het milieu

Overal op onze website vindt u het kopje Multitechniek en het milieu. Ons doel is zo milieuvriendelijk mogelijk te werk gaan. Dit doel realiseren wij op verschillende manieren. Een overzicht:

 

Airconditioning
Koelmiddel
In de afgelopen jaren zijn de gebruikte vloeistoffen zodanig ontwikkeld, dat ze niet meer schadelijk zijn voor het milieu. De meestgebruikte koelmiddelen (R134A, R407C en R410A) zijn niet giftig, brandbaar of explosief. Ook zijn ze reukloos en tasten ze de ozonlaag niet aan. Daarbij komt dat de vloeistof circuleert in een gesloten systeem, waarover onze monteurs bij inbedrijfstelling een lekdichtheidsrapport dienen op te stellen.

Energielabel
Sinds een aantal jaar bestaat het energielabel. Aan de hand van een schaal van A (zeer energiezuinig) t/m F (zeer energie-onzuinig) wordt het energieverbruik van elektronische apparaten zichtbaar. Tegenwoordig is de schaal uitgebreid met A+ en A++. Multitechniek BV gaat hier zeer bewust mee om en levert uitsluitend apparaten met minimaal energielabel A. 

 

Verwarming
Warmtepomp
Een verwarmingsmethode die de laatste jaren in de lift zit, is de warmtepomp. Met de energie die deze pomp uit het grondwater haalt, verwarmt u uw huis. Dit kan, mits de installatie goed geïnstalleerd is, tot een rendement van 600 % leiden. Deze methode wordt voornamelijk ingezet bij nieuwbouw, maar is ook mogelijk bij renovatie. De installatie van een warmtepomp is echter relatief duur.


Soorten verwarming
Voor wie niet geïnteresseerd is in het warmtepompsysteem, heeft Multitechniek ruim voldoende kennis van andere soorten verwarming om u van passend advies te voorzien. Iedere verwarmingsmethode heeft zijn voor- en nadelen. Zo biedt bijvoorbeeld een open haard direct warmte en is tevens erg gezellig, maar de hoeveelheid energie (lees: warmte) die verloren gaat is enorm. Ook heeft de rook die hiermee vrijkomt een negatieve invloed op de buitenlucht. Als u toch een gezellige warmtebron in uw woning wilt, is een speksteenkachel misschien wel iets voor u. Speksteen is een natuursteen met de eigenschap om warmte snel op te nemen en voor langere tijd uit te blijven stralen. Zo heeft u de gezelligheid van een open haard en het rendement en de lage uitstoot van bijvoorbeeld centrale verwarming. Ga voor meer mogelijkheden naar de pagina verwarmen.

 

 

bottom of page